Gå til hovedmeny
Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Swarovski EL Swarovision - Takkant kikkert

EL-modellene er Swarovski's stolthet, og de brakte merket helt til topps på salgsstatistikkene da de ble introdusert. Kikkertene kom da i 8,5x42 og 10x42. Siden har vi fått de lyssterke 10x50 og 12x50, og de lette 8x32 og 10x32.

EL Swarovsion har fått fullstendig endret optisk system med såkalt ”flatfield” teknologi. Flatfield gir et kikkertbilde med ytterligere økt kantskarphet. I praksis er det skarpt helt ut til kanten. Dette gjør det lettere å oppdage, observere og bruke hele synsfeltet. I tillegg gir det redusert fokusering. De små x32 modellene kommer i grønn, svart og sandbrun farge, de større modellene bare i grønn.

Det er lite som skiller de forskjellige merkers toppmodeller, likevel har Swarovski oppnådd en enestående posisjon blant fuglekikkere. Vi tror at hovedårsaken i tillegg til høy optisk kvalitet ligger i bunnsolid robust kvalitet og god service, samt behagelig ergonomi og stadig utvikling av nye og mer funksjonelle tekniske løsninger og modeller.

Vareliste for Swarovski EL med tilbehør

Swarovski EL 8,5x42 WB Swarovision
Swarovski EL 10x42 WB Swarovision
Swarovski EL 10x50 WB Swarovision
Swarovski EL 12x50 WB Swarovision

Swarovski EL WB kommer i flere modeller, som alle imponerer. De helt nye Swarovision modellene har flere nye teknologiske forbedringer, noe som innebærer et flatere bilde med både høyere oppløsning og vesentlig bedre kantskarphet.

Videopresentasjon

 

Med kikkertene følger objektivdeksler, okulardeksel, neoprenreim og oppbevaringsveske. Også for EL-modellene foreligger det en stativovergang, som kan fås som tilleggsutstyr. Modellene er laget spesielt for naturstudier. Både hos oss og hos våre utenlandske kolleger har også Swarovski EL vært dominerende når det gjelder salg til fuglekikkere. Når vi vet at nettopp fuglekikkerne er de som bruker kikkert mest og stiller strengest krav til dem, sier ikke dette lite.

Selve kroppen er laget i magnesiumlegering, og er derfor lett. I tillegg har kikkerten en spesiell utforming som gir betydelig bedre grep, og kikkerten er faktisk grei å holde med én hånd. Tyngden er også veldig godt balansert slik at den verken tipper innover eller utover når man holder den. Den er derfor lettere enn de fleste kikkerter å holde rolig. Okularkappene er av den samme utskyvbare typen som på SLC-modellene. Alle modellene har "Easy-to-clean" coating som gjør dem lettere å rengjøre.

Tilleggsutstyr og reservedeler

Tilleggsutstyr vi kan tilby er spesielle okularkapper mot sidelys og orange flytereim for båtbruk. Denne hindrer kikkerten i å synke om du skulle være så uheldig å miste den i sjøen.

Swarovski kikkertene er utvilsomt holdbare, men enkelte av de bevegelige slitedelene må du regne med å skifte ut. Hos oss kan du få neopren kikkertreim, objektiv deksler, okulardeksel (regndeksel) og okularkapper. Vi oppfordrer deg til å oppgi kikkertmodell ved bestilling, da delene er noe forskjellige mellom de ulike modellene.

Swarobright

I takkantprismekikkerter er lysets strålegang mellom de ulike prismene preget av spesielt skarpe vinkler, noe som er teknisk utfordring for kikkertkonstruktører. Det er nemlig av den største betydning for en best mulig optisk gjengivelse at lysstrålene reflekteres maksimalt hver gang strålen treffer en reflekterende flate i takkantprismet. Til nå har man søkt å oppnå dette ved å påføre aluminiums- og sølvbelegg på prismenes reflekterende flater. Denne løsningen reflekterer opptil 96% av alt lys, noe som er mindre enn optimalt. Swarovskis svar på dette var å utvikle et nytt reflekterende belegg Swarobright for bruk i takkantkikkerter.

Sammensetningen av Swarobright er teknisk meget komplisert. Belegget består av mer enn 30 lag, der hvert av lagene har en nøyaktighet på tre milliondels millimeter. Prinsippet er at de forskjellige lagene skaper en effekt som gir maksimal refleksjon. Swarovski har med Swarobright klart å øke totalrefleksjonen fra de tidligere 96% til nå 99,5%. Dette gir en målbar økning i skarphet, fordi lys som ikke blir fullstendig reflektert alltid vil redusere billedkvaliteten i noen grad. Swarobright fører derfor til en enda mer briljant gjengivelse av hva du ser i kikkerten.

Holdbarheten av Swarobright er bedre enn aluminium eller sølv, som i en kikkert (over langt tid) er utsatt for oksidasjon. Swarobright-belegget holder seg nemlig uforandret. Dette betyr at man i tillegg til å ha økt den umiddelbare optiske kvalitet, også har klart å frembringe en løsning som gir en stabil konstruksjon slik at kvaliteten ikke reduseres. I motsetning til mange andre "liksom nyheter" har vi hos Natur og Fritid med selvsyn sett hvordan dette har gjort kikkertene merkbart bedre optisk.
Nof Travel

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Opticron 10x23 Doublet Nikon Prostaff 7S 10x42
Celestron Mikroskop for barn med telefonadapter Opticron Adventurer II WP 20-60x80/45
Opticron Foldelupe 15x21 LED+UV Focus stativadapter Model L
Nikon Aculon T02 8x21 blå Focus Sports Optics Solar Eclipse glasses, 10 stk
Opticron 10x18 Doublet Swarovski Okularringer mot sidelys til SLC30

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid