Gå til hovedmeny

Fuglekassekamera

Sjekk opp vår demonstrasjonsside for fuglekassekameraer.Kjøp gavekort!


Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Takkant kikkerter i middelprisklassen (ca 2500 - 6000kr)

I denne prisklassen skal du kreve av modellene at de er robuste, vanntette, gummiarmerte kikkerter med fasekorrigert optikk. De gode modellene i denne klassen har gode tekniske løsninger og høy synskomfort med god fargegjengivelse, skarphet og bildekontrast. Okularkappene bør være uttrekkbare og lette å tilpasse for brillebrukere, i tillegg til langt øyerelieff for brillebrukere. De beste modellene i denne klassen kan være like skarpe i senter som toppmodellene fra de anerkjente merkene og ha meget god optikk, men gjennomgående er alltid synsfeltet noe mindre og kantskarphet, dybdeskarphet og kontrastegenskapene alle litt svakere, noe som i sum gir et svakere bilde.

Modelloversikt takkant middelpriskikkerter


Hovedforskjellen på ulike merker og modeller til omtrent samme pris i denne klassen kan være temmelig store, da takkantkikkerter er vanskelig å produsere, og fasekorrigering og høy finish på coating er påkrevet for et godt resultat. Mange leverandører tar snarveier på en del modeller ved å kutte synsfelt eller konstruere modeller med liten dybdeskarphet. Dette er viktige kriterier som fort gjør en kikkert ubehagelig i bruk. Vår erfaring forteller oss klart at det er Opticron og Nikon som over tid har levert modellene som gir mest for pengene i denne klassen, og de er såpass gode, at man må opp dobbel pris før man får noe som er vesentlig bedre. Motsatt bør du helst styre unna ukjente merker i mellomprisklassen dersom du ikke har testet kikkerten grundig.

Vår bestselger i denne klassen har vært Nikon Monarch kikkertene. Disse lette og hendige kikkertene koster fra ca 2000-4.000 kr avhengig av modell. De er de rimeligste vanntette/nitrogenfylte kikkertene vi generelt anbefaler. Til tross for et betydelig salg av disse over flere år, har vi kun hatt bagatellmessig feil på disse kikkertene.

Opticron Imagic BGA SE er med de siste utbedringer best i mellomprisklassen. Den nye optikken er markert bedre og et godt hakk over Nikon Monarch i egenskaper. Etter vår mening er kikkertene i denne klassen såpass gode, at man må opp dobbel pris før man får noe som er vesentlig mer robust eller har bedre optikk, når det gjelder takkantkikkerter.
Nof Travel

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Opticron 10x23 Doublet Nikon Prostaff 7S 10x42
Celestron Mikroskop for barn med telefonadapter Opticron Foldelupe 15x21 LED+UV
Opticron G 2,5x 65 mm Swarovski Okularringer mot sidelys til SLC30
GP klokkebatteri 395F LR927 SR927SW 3-pak Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50
Nikon Prostaff P7 8x30 Nikon Monarch 3 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid