Gå til hovedmeny
Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Swarovski ATS teleskop modellerSwarovskis ATS/STS serie består av et 65 mm teleskop og et 80mm teleskop med spesialglass (HD). Hver av disse tilbys i en rett eller en vinklet modell. Til sammen blir det 4 forskjellige modeller å velge mellom. Swarovski teleskopene i ATM/ATS serien har vært våre mest solgte kvalitetsteleskoper til fuglefolk i en årrekke. ATS/STS modellen med aluminiumskropp er modellen som nå vil bli laget fremover mens ATM med magnesiumkropp er utgått. Det skyldes at man ønsker å skille seriene ATS/STS og ATX mer i pris og kvalitet, der ATS/STS skal være et godt, men rimeligere alternativ. Vi lagerfører de vinklede A-teleskopene, da de selger klart mest, men vi skaffer de rette S-modellene også. Pris for rette og skrå modeller er lik.
Swarovski OptikOm Feltteleskoper generelt
Observasjonsteleskopene brukes primært til fuglekikking og naturstudier. Disse har stort synsfelt og moderat forstørrelse og er velegnet til å studere ting i bevegelse. Teleskopene er imidlertid ypperlig til utsiktskikking bruk fra verandaen eller lignende for som har lyst å studere nærmere det som foregår rundt; det være seg natur, bygninger eller båttrafikk. På grunn av forstørrelsen er teleskopene i de aller fleste tilfeller nødt til å stå på stativ. Teleskopene har utskiftbar okularer; du kjøper derfor selve teleskophuset for seg og okularene må kjøpes i tillegg. Teleskopene kan også brukes til å fotografere gjennom. Observasjonsteleskopene er garantert vanntette med 10 års garanti. De optiske egenskapene er preget av naturlig fargegjengivelse, høy kontrast og oppløsning samt gode motlysegenskaper.

Objektivstørrelse
65mm modellene er mindre og lettere å ha med på reise osv, lysstyrken er imidlertid merkbart svakere. Dette betyr at bildet generelt blir mørkere, noe som blir mest problematisk i gråvær og ved bruk av store forstørrelser. 80mm teleskopet vil være mest anvendelig for forstørrelser over 45-50x, og dersom du har tenkt å fotografere gjennom teleskopet. Generelt sett er HD modellene et trinn bedre når det gjelder bildeoppløsning og andre optiske egenskaper (Les mer om dette fra tidligere presentasjon). Nærgrensen på 65mm teleskopene er helt nede i 3m, uansettokular, mens 80mm teleskopene har 5m som nærmeste synsavstand.

Swarovski ATS teleskopenes egenskaper
Swarovski teleskopene ATS har teleskopkropp av aluminium som er solid gummiarmert. Armeringen beskytter mot støt og er lyddempende, men det hindrer også at du blir fingerkald av å holde på eller rundt teleskopet om vinteren. Den matte fargen hindrer refleksjon som kan skremme dyr og fugler. Teleskopet har en bred beltefokusering rundt teleskopkroppen, lett tilgjengelig og med godt grep, som også tillater bruk av votter. De nitrogenfylte teleskopene er vann- og duggtette, med dekkglass i okularenden som hindrer støv, skitt og vann i å komme på inn på prismet når okularet tas av. Videre har teleskopet solblender, som også kan trekkes ut mens objektivdekselet sitter på, avtakbart sikte til lettere å finne målet og til slutt en stativfot som kan settes rett i Swarovskistativet (og en del Manfrotto stativhoder) uten hurtig plate.

Alle teleskopene i serien kan bruke de spesiallagde okularene som tilbys. Okularene har bajonettfatning med skikkelig lås (så det ikke faller av) og store brede øyeokular, med langt øyerelieff og okularkapper som kan skrues inn og ut. Alle okularene gir fullt synsfelt for brillebrukere. I utgangspunktet er 20x okular litt for lav forstørrelse til normal bruk. Stort synsfeltet er imidlertid viktig for enkelte type tellinger. Dette er årsaken til at 25-50x okularet, nå er det som selger best. Da dette har ekstra stort synsfelt. 20-60x zoomen har noe større forstørrelse, men til gjengjeld mindre synsfelt. Gjennomgående er synsfeltet mindre enn for fastokularene, men for Swarovskis kvalitetsokularer er dette relativt marginalt.

Teleskopfotografering
Swarovskiteleskopene har en slik optisk kvalitet at det er mulig å bruke dem som fotoobjektiver. Swarovski har derfor utviklet et eget fotoadapter for speilreflekskamera (800mm). I tillegg trenger du en såkalt T2-overgang som enkelt kan adapteres til alle normale speilreflekskamera (35mm). Selv om anvendeligheten og det fotografiske resultat ikke blir fullstendig på linje med hva som oppnås med et spesialisert kameraobjektiv til mange tusen kroner, er brennvidden stor, og man kan fotografere på lang avstand. Med de nye TLS APO adapterne trenger du nå ikke lenger ta av okularet for å koble til speilreflekskamera. Dette er et vesentlig fremskritt. Lysstyrken er moderat.

Ved digitalfotografering med kompaktkamera tar du bildet gjennom okularet, og da er det særlig 20x- og zoomokularet som er aktuelle. Forstørrelsen og lysstyrken ved denne type fotografering blir betydelig bedre, og med gode digitale kamera blir billedkvaliteten forbløffende. Swarovski har produsert et eget digitaladapter som passer for de fleste digitalkamera med 28-37 mm objektivdiameter og filtergjenger og et universal digitaladapter spesialtilpasset Swarovski ATS/ATM. Dette vil passe for de aller fleste digitale foto- og videoapparat. Her kan kameraet løftes opp og stå i beredskap, slik at man kan hurtig alternere mellom observering og fotografering.

Se montering av TLS APO adapteret her:

Flere Swarovski demovideoer her


Beredskapsvesker
Selv om teleskopene er vanntette og gummiarmerte er det mange som ønsker en beredskapsveske som beskytter teleskopet mot regn, støv og sand. Veskene kan tres utenpå teleskopet og teleskopet brukes med vesken på. Vi tilbyr originale vesker til 65- eller 80mm.

Andre linker:
Swarovskis hjemmeside
Nof Travel

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Opticron 10x23 Doublet Nikon Prostaff 7S 10x42
Celestron Mikroskop for barn med telefonadapter Opticron Foldelupe 15x21 LED+UV
Opticron G 2,5x 65 mm Swarovski Okularringer mot sidelys til SLC30
GP klokkebatteri 395F LR927 SR927SW 3-pak Nikon Prostaff P7 8x30
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Monarch 3 8x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid