Gå til hovedmeny
Søk etter varer
Søk i
Ved søk på flere ord, viser varer hvor alle ord er med.
Du kan søke på varenummer eller tekst som er med i varebeskrivelsen.
Vis avansert søk


Informasjon

Vareliste

Prisliste
 
 

Swarovski teleskop

Swarovskis gjennombrudd som leverandør av høykvalitetsoptikk kom for alvor da teleskopet AT 80 HD med 20-60x zoomokular ble lansert. Med denne zoomen var oppløsningen på maksimal forstørrelse neste like god som på mindre forstørrelser, bildet var skarpt til kanten og synsfeltet var absolutt akseptabelt, "korridorsynet" var borte. Siden har Swarovski fortsatt å imponere med stadig nye, robuste kikkerter og teleskop med optikk som bare de ypperste produsentene kan konkurrere med. Med de nye teleskopmodellene er også robusthet og tekniske løsninger perfeksjonert. Sist ute er de nye modulteleskopene med 95mm objektiv, men allikvel håndterbar størrelse.

Swarovski tilbyr teleskop i tre ulike serier. Dette er Swarovski ATS observasjonsteleskop og modultelskopene ATX/STX/BTX for fugle- og naturstudier, samt CT uttrekkbare teleskop.

Om Feltteleskoper generelt
ATS og ATX observasjonsteleskopene brukes primært til fuglekikking og naturstudier. Disse har stort synsfelt og moderat forstørrelse og er velegnet til å studere ting i bevegelse. Teleskopene er imidlertid ypperlig til utsiktskikking bruk fra verandaen eller lignende for som har lyst å studere nærmere det som foregår rundt; det være seg natur, bygninger eller båttrafikk. På grunn av forstørrelsen er teleskopene i de aller fleste tilfeller nødt til å stå på stativ. Teleskopene har utskiftbar okularer; du kjøper derfor selve teleskophuset for seg og okularene må kjøpes i tillegg. Teleskopene kan også brukes til å fotografere gjennom. Feltteleskopene er garantert vanntette med 10 års garanti. De optiske egenskapene er preget av naturlig fargegjengivelse, høy kontrast og oppløsning samt gode motlysegenskaper.

Swarovski ATS og ATM modeller
Serien består av et 65 mm teleskop og et 80mm teleskop med spesialglass (HD) og disse igjen får du i en rett eller en vinklet modell. Til sammen blir det 4 forskjellige modeller å velge mellom. Etter at ATX teleskopene kom er ATM med magnesiumkropp på vei ut og ATS med aluminiumskropp tar over, da dette gir et mer markert pris og kvalitetskille. Vi lagerfører de vinklede A-teleskopene, da de selger klart mest, men vi skaffer de rette S-modellene også. Pris for rette og skrå modeller er lik. For den relativt kostbare prisen får du kvalitet helt i toppklasse.

Swarovski ATX modulteleskop
Med ATX/STX/BTX-familien kan du endre et teleskops ytelse ved å bytte objektiv, noe som betyr at du kan tilpasse det etter situasjonen du vil bruke det i. Tre okularmoduler (vinklet/rett/toøyd) og tre objektivmoduler med diametre på 65, 85 og 95 mm kan settes sammen for å utgjøre ni ulike teleskop. Begge disse viktige komponentene kan bæres enkelt og trygt, og tar opp minimalt med plass fordi de kan demonteres fra hverandre. Dermed slipper du å måtte velge mellom optimal lysstyrke / detaljgjenkjenning og bærbarhet. Det er særlig 95mm objektivet som gir 30-70x forstørrelse, som er spesielt interessant i denne serien da den tilbyr en ny dimensjon i lys og forstørrelse, uten at størrelsen er uhåndterlig.

ATX har Field Flattener-linser som gir et nesten flatt bilde. Dette betyr at selv de fineste strukturer gjengis med sylskarp klarhet helt ut til kantene uten behov for konstant refokusering. Plasseringen av fokuserings- og zoomringen er enda en ny egenskap på ATX/STX-teleskopene. For første gang er de ved siden av hverandre slik at de kan brukes raskt og med kun én hånd.

Objektivstørrelse
For både ATS og ATX er det slik at 65mm modellene er mindre og lettere å ha med på reise osv, lysstyrken er imidlertid merkbart svakere. Dette betyr at bildet generelt blir mørkere, noe som blir mest problematisk i gråvær og ved bruk av store forstørrelser. 80 eller 85mm objektiv vil være mer anvendelig for forstørrelser over 45-50x, eller dersom du har tenkt å fotografere gjennom teleskopet. Nærgrensen på 65mm teleskopene er helt nede i 2-3m, mens de større teleskopene har max. 5m som nærmeste synsavstand.

Swarovski teleskopenes egenskaper
Swarovski teleskopene er solid gummiarmert. Armeringen beskytter mot støt og er lyddempende, men det hindrer også at du blir fingerkald av å holde på eller rundt teleskopet om vinteren. Den matte fargen hindrer refleksjon som kan skremme dyr og fugler. Teleskopene har en bred beltefokusering rundt teleskopkroppen, lett tilgjenglig og med godt grep, som også tillater bruk av votter. De nitrogenfylte teleskopene er vann- og duggtette, med dekkglass i okularenden som hindrer støv, skitt og vann i å komme på inn på prismet når okularet tas av. Videre har teleskopet solblender, som også kan trekkes ut mens objektivdekselet sitter på, avtakbart sikte til lettere å finne målet og til slutt en stativfot som kan settes rett i Swarovskistativet (og en del Manfrotto stativhoder) uten hurtig plate.

Teleskopfotografering
Swarovskiteleskopene har en slik optisk kvalitet at det er mulig å bruke dem som fotoobjektiver. Swarovski har derfor utviklet flere fotoadapter for speilreflekskamera. I tillegg trenger du en såkalt T2-overgang som enkelt kan adapteres til alle normale speilreflekskamera (35mm). Selv om anvendligheten og det fotografiske resultat ikke blir fullstendig på linje med hva som oppnås med et spesialisert kameraobjektiv til mange tusen kroner, er brennvidden stor, og man kan fotografere på lang avstand. Med de nye TLS APO adapterene trenger du nå ikke lenger ta av okularet for å koble til speilreflekskamera. Dette er et vesentlig fremskritt. Lysstyrken er moderat.

Ved digitalfotografering med kompaktkamera tar du bildet gjennom okularet, og da er det særlig forstørrelse på 20-30x som er aktuelle. Forstørrelsen og lysstyrken ved denne type fotografering er overraskende god, og med gode digitale kamera blir billedkvaliteten forbløffende. Swarovski har produsert et eget digitaladapter som passer for de fleste digitalkamera med 28-37 mm objektivdiameter og filtergjenger og universal digitaladapter spesialtilpasset Swarovski ATS/ATM/ATX. Dette vil passe for de aller fleste digitale foto- og videoapparat. Her kan kameraet løftes opp og stå i beredskap, slik at man kan hurtig alternere mellom observering og fotografering.

Beredskapsvesker
Selv om teleskopene er vanntette og gummiarmerte er det mange som ønsker en beredskapsveske som beskytter teleskopet mot regn, støv og sand. Veskene kan tres utenpå teleskopet og teleskopet brukes med vesken på.

Andre linker:
Swarovski kikkerter
Swarovskis hjemmeside


Nof Travel

Klikk her for å vise alle varer på tilbud!

10 mest solgte optikk
Opticron 10x23 Doublet Opticron Foldelupe 15x21 LED+UV
Celestron Mikroskop for barn med telefonadapter Nikon Aculon T02 8x21 blå
Focus Sports Optics Solar Eclipse glasses, 10 stk Sky-Watcher Mercury 705 AZ3 m/vendeprisme
Nikon Aculon A211 zoom 10-22x50 Nikon Prostaff 7S 10x42
Opticron G 2,5x 65 mm Carl Zeiss Terra ED 10x42

Facebook

Følg Natur og Fritid på
facebook.com/naturogfritid

Twitter

www.twitter.com/naturogfritid